Из нашия Форум...

keyboardСлед дълги проучвания и размисли избрах да посетя дебелариума " Калоя нов силует"-в к.к.Златни пясъци.

Много се притеснявах при пристигането- ще ми стигне ли храната, няма ли да се повредя нещо, наистина ли ще отслабна и куп ей такива. Сега 2 седмици след като приключих, съм 117% сигурна, че си струваше. Няма да отрека, обаче, че

не бях подготвена ;), за програмата освен в килограмово отношение. Всичко е толкова точно съобразено и строго се следи за изълнението, чеее ме досрамя каква съм дропла как сам за нещо за дояждане мисля( без да съм гладна) и как яко може ще спя цял ден. Храната на пръв поглед е малко- ако си свикнал на на обяд да изяждаш супа, салата която стиа за 3ма и основно. Но всъщност е точното количество,което е необходимо на човек за да задвижи ленивите си черва и да получи нужната енергия. Храненията са в точно определени, часове и през точно определени интервали, така че да може човек да си легне сит, но не претоварен и да спи спокойно, а не да пуфти като попско дете на задушница.

Естествено има и гимнастика, без движение нестава. Малко е стряскащо как наглед лесните упражнения, които правехме като физзарядка в 1-2 клас в училище, ми докарваха мускулна треска. Ама то като се движиш 14крачки до колата и обратно и слизаш от 3тия етаж с асаньора, няма как да е иначе. Както еи да е упражненията са много добре комбинирани- постепенно загряване на всички групи мускули, постепенно натоварване, множество различни серии с малък брой повторения на упражнения натоварващи мускулите.

Тук адски ми хареса разнообразието от упражнения за определена група мускули: първо не правиш коремни преси до втръсване, а пък корема ти се стяга. Не натоварваш кръста, така че да не можеш да се сгънеш след това. Всяко едно упражнение беше предизвикателство - дали ще мога да го изпълня правилно, мога ли да направя 18 пляскания под колете от лег. Забавно е.... след 5тия ден, когато ти мине мускулната треска. ( никак не е лесно да се раздвижат мускули и кръв, толкова омързеливени, като моите) . Много, много съм доволна. Сега каччвам стълбите до 3тия етаж. :) Ще почна да ходя по-често на свекъра на гости- живеят на 7мия :). Сега при всяко ядене организмът сам си знае, че не му трябва много и чувството за ситост идва на 1/3 от количеството, което изяждах преди. Мнного се кефя. Малко ми липсва ходенето по преходи из планината, защото няма как да ги прави преди обяд докато съм зад бюрото и до телефона ама :).

Това за мен е наай-добрия дебелариум. Тук се научаваш как да спортуваш без да се нараниш и претренираш, как да се храниш без да гладуваш, как да поемаш точното количеството необходими за организма хранителни вещества, без да се лишаваш от нищо. Изобщо как от запуснат и нехаещ за здравто си човек, да се превърнеш в добре изглеждащ, секси и грижещ се за себе си.
 
RocketTheme Joomla Templates